Hundeudstyr

Følelsen af at du kan tage din nye hund med hjem for første gang, er noget helt unikt. Det er ren lykke, og I kan nu rigtig bruge tid på at lære hinanden at kende.

Men har du husket at sørge for udstyr til din hund, inden den kom med hjem?

Hvis ikke, vil du hurtigt opdage det, da hunde faktisk kræver en helt del udstyr, også selvom I bare hygger derhjemme.

Læs her om hundeudstyr

Vi giver dig her nogle gode tips til, hvad for noget hundetilbehør, du skal have sørget for, inden du får din hund med hjem.

Det skal du bruge af hundeudstyr, når du får en hund

Der findes alverdens hundeting, der kan være gode at have skaffet, inden du får hunden. De mange forskellige muligheder kan dog gøre det uoverskueligt at finde ud af, hvad man egentlig har brug for af diverse hundeartikler, inden man står og skal have en hund. Vi har samlet en liste med det vigtigste hundeudstyr, som du ikke kan undvære til din nye hund.

Hundekurven – et trygt sted at sove i et nyt hjem

Hunde sover meget, især når de er helt små. Nogle hunde har generelt også et godt sovehjerte. Din hund skal ikke bare sove på gulvet, skal den vel? Nej, den skal selvfølgelig sove trygt og godt i en dejlig hundekurv. En hundekurv er et essentielt stykke tilbehør, da hunden får en fornemmelse af, at det er dens eget område, hvor den kan slappe af i ro og fred.

Hundekurve findes i alverdens modeller. Har du købt en sød, lille hvalp, er det en god idé at købe en hundekurv, hvor der er plads til at vokse. Det går umådelig stærkt med sådan nogle små størrelser, og før du ved af det, er de slet ikke så små længere. Du behøver selvfølgelig ikke købe den største kurv, du kan finde, da dette også kan virke skræmmende for sådan en lille størrelse. Det er desuden muligt at købe en større kurv, når hunden bliver meget større. Find en god mellemting til din lille, nye hvalp, så der er lidt plads til at vokse, uden at hundekurven kan rumme et helt kuld.

Mad- og drikkeskål – der skal næring til i løbet af en dag

Lige som vi spiser af en tallerken, skal din nye hund selvfølgelig også have noget at spise sin mad af – og, ikke mindst, drikke noget vand fra. Du skal derfor finde en hundeskål til foder og en hundeskål til vand til din hund. Dette er således rimelig essentielt hundetilbehør, som du hurtigt vil opdage, du mangler, når først du har fået din hund med hjem. Det er derfor rart at have styr på inden. Igen er det vigtigt at vælge en skål, der passer til hundens størrelse, men som også tager højde for hundens fremtidige størrelse. Har du købt en lille hund, der ikke bliver ret meget større, skal du selvfølgelig heller ikke bruge en særlig stor hundeskål til mad og drikke til den.

Det kan være en fordel at anskaffe sig et underlag til hundeskålene. Dette kan forhindre at skålene flytter sig alt for meget, når din lille firbenede ven skal stille sulten eller tørsten. Et underlag er især godt til glatte gulve. Underlaget er ikke en nødvendighed, men det kan være rart for din hund, når det går lidt vildt for sig ved hundeskålene.

Hundelegetøj – sjov og ballade når det er bedst

Hundeudstyr er meget mere end de praktiske ting. Man skal huske, at en af grundene til, at man har fået en hund, er for at have det sjovt sammen og nyde hinandens selskab.

En god måde at have det sjovt med sin hund på er ved at have noget hundelegetøj til den, som den kan lege med. Derudover er hundelegetøj også en god måde at aktivere sin hund på. Man skal huske på, at hunde har brug for at blive aktiveret og komme ud at røre sig.

Her er ‘apport-legen’ en god klassiker, idet du kan kaste et legetøj, som din hund skal hente og bringe tilbage til dig. Det kan være til stor underholdning for din hund. Der er derfor ingen grund til at gå ned på hundelegetøj, da det kan underholde både hund og ejer i flere timer.

En bold kan være sjov for både hund og menneske

Hundesnor/hundesele – når turen går ud i det blå

Dig og din hund kan tilbringe mange timer med at gå lange ture. Motion er godt for din hund, og den har godt af at komme ud og få noget frisk luft. Gåturen bliver dog noget lettere, hvis du har din hund i snor eller i en sele. Et egern eller en fugl kan pludselig virke meget mere spændende, end at skulle gå inde på fortovet. De fleste foretrækker derfor at have deres hund i snor, så man er sikker på at have helt styr på hunden under gåturen.

Gåturen er også et tidspunkt, hvor din hund kan få lov til at komme af med nogle efterladenskaber. Husk derfor at have købt hundeposer til jeres små ture ud i det blå.

Opbevaring af hundemad – gør det smart for dig selv

Din hund skal selvfølgelig have noget lækkert hundefoder, men hvor skal du opbevare det? Hundefoder kommer typisk i nogle store poser. Du kan selvfølgelig have det stående i den pågældende pose. Det kan dog lugte lidt, når det står i en åben pose. Der er derfor mange, der foretrækker at have det i en lukket beholder, der ikke spreder den noget signifikante hundefoderlugt i hele huset.

Der findes et væld af forskellige beholdere, og hvis du falder over en beholder, du tænker kunne passe, er det bare med at tage den. Det vigtigste er, at den lukker tæt, og at der er plads til en hel pose hundemad. Ellers skal du alligevel have en pose med det overskydende stående ved siden af, og så går det smarte lidt af det.

Hundetilbehør til bilen – når I skal på længere ture

Det kan ske, at man skal på en længere tur, hvor hunden skal med. Når du skal have din hund med i bilen, er det en god idé at have noget hundeudstyr, der gør, at din hund på den ene eller anden måde er spændt fast. Der findes en masse forskelligt hundetilbehør til bilen. Du kan bl.a. få en sikkerhedssele specielt til hunde, en transportkasse, et hundebur eller et sikkerhedsgitter til bagagerummet.

For din egen og hundens sikkerhed anbefales det, at din hund bliver spændt fast på den ene eller anden måde, når I skal køre i bil.

Køb det rigtige foder til din hund

Hundetilbehør indebærer også foder til din hund. Der findes en masse forskellige mærker og smagsvarianter. Måske kan din hund ikke lide dem alle. Der er derfor ikke andet for end at prøve sig frem.

Skal jeg vælge hundefoder, der er billigt eller dyrt?

De mange forskellige varianter af hundefoder byder på forskellige priser. Det er op til dig, hvad du vil købe til din hund. Forskellen ligger ofte i, om det er et kendt brand eller et mindre kendt brand. Du kan derfor sagtens gå efter det billige hundefoder, hvis du vil spare lidt penge.

Andre måder at spare penge på er ved at købe hundefoder i Tyskland. På den anden side af grænsen kan man ofte finde hundefoder til en bedre pris. Du skal selvfølgelig huske, at turen derned også koster penge. Hvis du bor langt væk fra grænsen, kan det nok ikke betale sig, når du ligger forbruget af brændstof oveni. Det er derfor en vurderingssag, om turen er dét værd.

Ellers er det en god idé at holde øje med, om der er tilbud på hundefoder. Finder du billigt hundefoder, kan det være en fordel at købe stort ind, hvis du har plads til at opmagasinere det. Hundefoder kan holde sig forholdsvist længe. Holdbarheden burde derfor ikke være et problem, hvis du køber stort ind.

Hvorfor vælge kornfrit hundefoder?

Vil du gerne give din hund ekstra godt foder, kan du gå efter kornfrit hundefoder. Det er ikke et must, men der er rigtig mange fordele ved at vælge hundefoder, der er kornfrit. Vælger du kornfrit hundefoder, kan du mindske risikoen for, at din hund får allergi. Hundefoder med korn kan indeholde nogle lagermider. Det er disse og deres ekskrementer, der kan give din hund allergiske reaktioner. Vælger du kornfrit foder, bliver din hund fri for disse små væsener.

Lige som vi mennesker kan blive påvirket af korn i forhold til vores blodsukkerniveau, kan det have samme effekt på hunde. Hvis du vælger hundefoder uden korn, vil din hund få et mere stabilt blodsukker. Derudover kan det også have en effekt på hundens temperament.

Hundefoder uden korn er tilmed nemmere at fordøje for din hund. Ligesom vi mennesker heller ikke har godt af kun at spise kulhydrater, gælder dette også for din hund. Din hund kan derfor risikere at blive overvægtig, hvis den spiser kornholdigt hundefoder.

Husk godbidderne til din hund

Din hund vil dig oftest det bedste og adlyder dit mindste vink. Eller hvad? Det kræver træning og tid at opdrage sin hund, og godbidder er essentielle for, at det lykkes. Det er nemlig belønningen, når din hund adlyder dig og gør noget godt. Som med hundefoderet findes der inden for verdenen af godbidder også en masse forskellige varianter, og prisniveauet kan variere. Igen er du nødt til at prøve dig frem for at finde ud af, hvad din hund foretrækker. De færreste hunde er kræsne, når det kommer til godbidder. Det burde derfor ikke være et problem at finde nogle, din hund kan lide, og som passer til dit hundebudget.

Hundepleje – selv din hund skal plejes en gang imellem

Lige som du selv har brug for lidt pleje en gang imellem, har din hund også brug for det. Uanset om din hund vil det eller ej, skal den have et bad i ny og næ. Nogle har en formodning om, at hunde ikke må blive vasket særlig tit, men dette er en skrøne. Tommelfingerreglen er, at du sagtens kan vaske din hund en gang om måneden. Det kan dog variere, i forhold til hvilken race du har, samt hvilken pelstype den er udstyret med.

Når du skal vaske din hund, skal du bruge en speciel hundeshampoo. Her er det en god idé at udvælge en god shampoo til din hund. Der findes mange forskellige varianter, som ofte har forskellige egenskaber. Der kan derfor let vise sig at være en bestemt shampoo, der er ideel til din hund.

Når du har vasket din hund, er du ikke færdig med at skulle bruge hundeudstyr. Det er nemlig en god idé at få børstet hunden, når den er blevet helt tør, da det fjerner overskydende hår. Du har derfor brug for en hundebørste. Når du skal børste din hund, kan du også anvende conditioner, hvis du gerne vil give din hund en blankere pels.

Hundeudstyr er essentielt, når du skal have en hund

Der kræves rigtig meget hundetilbehør, når man skal have en hund. Mange af tingene virker måske som noget, der ikke synes så nødvendigt, men hen ad vejen vil du opdage, at der er brug for det, og du vil højest sandsynligt ende med at købe det alligevel. Er du i tvivl, om det er nødvendigt at købe, kan du vente med det, til du får brug for det. Har du ikke en bil, vil du eksempelvis sagtens kunne undvære en sikkerhedssele til hunden, indtil den dag du rent faktisk har en bil, som hunden skal med i.

Vi håber, du har fået et bedre overblik over, hvad du egentlig skal bruge af hundetilbehør til din nye, firbenede ven.