Engelsk bulldog

Er du på udkig efter den helt rigtige hunderace til dig og din familie?

I har måske overvejet en engelsk bulldog. Denne skønne hunderace er kendt for sin lidt kluntede adfærd blandet med en fantastisk charme, man kun kan holde af.

Du får en masse skønne egenskaber med en engelsk bulldog, men der er dog også flere ting, der er gode at vide om denne hunderace.

Du får en masse skønne egenskaber med en engelsk bulldog

Vi har samlet alt det, du skal vide om en engelsk bulldog.

Hvordan ser en engelsk bulldog ud?

Noget af det mest karakteristiske ved en engelsk bulldogs udseende er hovedet. Den har typisk et meget stort hoved med en flad snude. Derudover er den oftest udstyret med underbid, der ikke er til at overse. Det giver noget charme til hunderacen. Hovedet er forholdsvis bredt, hvilket også går igen med den meget brede kæbe, den er udstyret med. Generelt er hunden kendt for at have en del hud, der samler sig i folder. Det gælder især i hovedet. Derudover har den en forholdsvis kraftig og muskuløs krop, dog med meget korte ben.

En engelsk bulldog kan komme i mange forskellige farver. Du kan bl.a. finde den i hvid, gylden og rød. Ofte kan den have flere forskellige farver, hvor den kan fremstå broget eller med striber. Dog vil du meget sjældent se en engelsk bulldog, der er sort.

Så stor er en engelsk bulldog

En engelsk bulldog er en mellemstor hund. Når en hund af denne hunderace er færdig med at vokse, vil den typisk blive 31 til 40 cm høj. Det er derfor ikke en voldsomt stor hund højdemæssigt. Vægtmæssigt kan en engelsk bulldog dog blive ret stor. Dette skyldes den massive kropsbygning. I gennemsnittet vil en engelsk bulldog ca. komme til at veje imellem 22 og 25 kg, når den er fuldvoksen.

Dette temperament kan du forvente ved en engelsk bulldog

Oprindeligt er en engelsk bulldog avlet til at være en kamphund. Der er derfor mange, der stadig frygter en engelsk bulldog og dens temperament. Med tiden er der dog blevet skruet gevaldigt ned for en engelsk bulldogs temperament. Man skal dog være opmærksom på, at man får den opdraget fra start. Den besidder nemlig stadig en vis naturlig stædighed. Du skal derfor være konsekvent fra start for at vise, hvem det er, der bestemmer. En engelsk bulldog gør som sådan ikke særlig meget. Den er vagtsom, men fungerer ikke specielt godt som vagthund.

En engelsk bulldog kan sagtens fungere i en familie, også hvor der er børn til stede. Det er nemlig en kærlig og pålidelig hund, der elsker at bruge tid med sin ejer og familien. Den vil også gerne leve sammen med andre hunde, især hvis de også er engelske bulldogs. Andre dyr, som fx en kat, er den dog knap så begejstret for.

Så længe lever en engelsk bulldog typisk

Som mange andre hunderacer med en meget flad snude kan en engelsk bulldog være begrænset af sin vejrtrækning. Det har bl.a. også en påvirkning på den typiske levetid for en engelsk bulldog. Den gennemsnitlige levealder for en engelsk bulldog er ca. 8 år.

Dette kendetegner en engelsk bulldog

En engelsk bulldog er kendetegnet ved at være en charmerende hund, der med sit lidt kluntede udseende vinder en plads i de flestes hjerter. Det er en meget kærlig hund, der rigtig gerne vil kæles. Deres stædighed gør, at de kan være svære at opdrage til at være lydige. Det kan dog lade sig gøre, hvis man sætter ind fra start af. Man skal huske, at en engelsk bulldog godt kan være meget følsom. Hunden kan virke sørgmodig, hvis den oplever et meget højt toneleje. Opdragelsen skal derfor være bestemt, men på en kærlig måde.

Det kan kræve lidt overtalelse at få dem ud af fjerene, men når først de kommer i gang, viser de begejstring og glæde på bedste vis. Det er derfor en rigtig glad og kærlig hund, der gerne praktiserer det at være en livsnyder. Det er dog ikke den klogeste hund. Det er ikke, fordi det behøver at være en negativ ting. Det bringer nemlig en masse sjove og finurlige situationer med sig, man kun kan grine af.

En engelsk bulldogs behov for motion

En engelsk bulldog har ikke det store motionsbehov. Dette skyldes bl.a. dens vejrtrækningsproblemer, der gør, at den har svært ved at gå alt for lange ture eller med for høj intensitet for længe. Som hvalp er en engelsk bulldog særdeles aktiv og legesyg. Det forfalder dog i takt med, at hunden bliver ældre. Med tiden vil en engelsk bulldog hellere slappe af. Dette er også grunden til, at denne hunderace har fået et lidt dovent ry. Det betyder selvfølgelig ikke, at den aldrig vil lave noget aktivt. Du skal dog være opmærksom på, at der nogle gange skal lidt motivation og overtalelsesevner til. To gåture om dagen er passende for en engelsk bulldog.

De korte ben, gør det nogle gange svært for en engelsk bulldog at styre udenom ting, hvis der er fart over feltet. Du vil opleve en engelsk bulldog som værende en smule kluntet og klodset. Det er dog en hund, der kan klare lidt af hvert, når det går vildt for sig med forskellige aktiviteter. Du kan derfor sagtens lave forskellige øvelser med en engelsk bulldog, hvis den føler for det i situationen. Dens stædighed kan nemlig sætte en stopper for legen, hvis den ikke lige føler for det. Nogle gange er det at foretrække at tage den nemme vej fremfor den svære vej.

Sådan skal du pleje en engelsk bulldog

En engelsk bulldog har en forholdsvis kort pels, der ikke kræver nær så meget pleje sammenlignet med andre hunderacer. Det betyder også, at den ikke fælder nær så meget. Du kan børste hunden efter behov. Dette vil fjerne de løse hår fra pelsen. På den måde skal du ikke støvsuge nær så ofte.

Noget, der er meget vigtigt ved en engelsk bulldog, er, at man skal være meget omhyggelig med at få rengjort dens folder og rynker. Der kan nemlig samle sig fugt og snavs, som kan give svamp eller betændelse. Hvis du vælger en engelsk bulldog, skal du således være opmærksom på, at rengøring af folder og rynker skal gøres hver dag. Dette gøres nemt med en klud.

Disse sygdomme kan en engelsk bulldog blive udsat for

En engelsk bulldog er ikke meget til de høje eller lave temperature. Er det en varm sommerdag, skal du sørge for rigeligt med vand til den og mulighed for skygge. Det gør også, at du skal overveje, hvornår på dagen det er bedst at gå ture.

En engelsk bulldog er som sagt ofte besværet af vejrtrækningsproblemer. Dette skyldes bl.a. dens meget flade snude. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette, for at du ikke presser hunden for meget til motion og aktiviteter med høj intensitet. Vejrtrækningsproblemerne gør også, at de fleste engelske bulldogs har en tendens til at snorke.

Andre sygdomme, der også kan forekomme ved en engelsk bulldog, kan typisk være epilepsi, forskellige øjensygdomme. Hoftedysplasi er også et problem, man typisk ser hos engelske bulldogs. Det påvirker deres led i hoften, hvilket kan give dem gangbesvær.

Det vidste du ikke om engelske bulldogs

Den engelske bulldog stammer, som navnet antyder, fra England. Helt tilbage i 1100-tallet blev den brugt som kamphund. I perioden fra 1500-tallet til 1800-tallet blev der engang arrangeret tyrekampe, hvor en masse engelske bulldogs skulle kæmpe med en tyr. Det handlede om at nedlægge tyren, hvilket ofte indebar, at flere hunde nåede at komme slemt til skade, inden tyren blev nedlagt. Der blev også arrangeret kampe med større dyr som bjørne eller kampe kun imellem hunde. Det var først i 1835, at disse kampe blev forbudt.

Derefter blev der nærmest ikke avlet på racen, og den var næsten ved at blive udryddet. Nogle begyndte dog at fremavle på hunderacen igen, hvilket pludselig endte i overavl af racen. Dette har bl.a. været årsagen til, at der er flere helbredsmæssigeudfordringer for en engelsk bulldog.

Selvom en engelsk bulldog før i tiden var kendetegnet som en kamphund, er det den dag i dag kun et eftermæle, der hører fortiden til. Engelske bulldogs er kendt som kærlige familiehunde med en elskværdig personlighed.

En engelsk bulldog er perfekt til dig, der…

Engelske bulldogs har en masse fantastiske egenskaber at byde på. Der er dog flere ting, det er vigtigt, du er opmærksom på, inden du anskaffer dig en engelsk bulldog. Du skal vælge en engelsk bulldog, hvis:

  • du sagtens kan håndtere en hunderace, der til tider kan være stædig
  • du gerne vil have en hund, der er kærlig og venlig
  • du ønsker en hund, der er perfekt både til familien og til singlen
  • du finder det charmerende, når hund ikke er så klog
  • du gerne vil have en hund, der elsker at blive kælet
  • du er forberedt på, at der kan være helbredelsesmæssigeudfordringer
  • du foretrækker en hund, der ikke kræver alt for meget motion.

Hvis du kan nikke genkendende til flere af ovenstående punkter, kan en engelsk bulldog være den perfekte hund for dig.