Fransk bulldog

Skal du have et nyt medlem til familien, og skal det være en firbenet en af slagsen, er overvejelserne måske faldet på en fransk bulldog.

En fransk bulldog er blevet yderst populær de seneste år, og det forstår vi egentlig godt.

En fransk bulldog er blevet yderst populær de seneste år

Det er nemlig en rigtig dejlig hunderace, der kan have en meget særpræget og morsom personlighed. Der er dog flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer en fransk bulldog.

Vi har samlet alt, du skal vide om en fransk bulldog, hvis du overvejer at byde denne hunderace velkommen i dit hjem.

Hvordan ser en fransk bulldog ud?

En fransk bulldog har et meget særpræget udseende, der er yderst genkendeligt. En fransk bulldog er oftest meget kort, men har en tætbygget krop, der fremstår stærk og muskuløs. Den er dog ikke kendt for at have de længste ben. Hovedet er forholdsvis firkantet at se på, hvor den har en meget flad snude. Særligt kendetegnet ved en fransk bulldog er dens ører. De står forholdsvis spidst op i luften og minder lidt om flagermuseører.

En fransk bulldog kan forekomme i mange forskellige farver. Du finder den i sort, hvid, creme, farver som kan bevæge sig fra en gullig farve til en mere rødbrun farve eller en mørk brindle, som betyder, at den er sort, men med lyse striber i pelsen. En fransk bulldog kan også komme med hvide pletter, især hvis den er forholdsvis mørk i pelsen.

En fransk bulldog har et meget særpræget udseende, der er yderst genkendeligt

Så stor er en fransk bulldog

En fransk bulldog betegnes som en lille til mellemstor hund. For nogen kan det være en meget passende hund, da den ikke er for stor og ikke for lille. Når en fransk bulldog er fuldvoksen, vil den typisk være 28 til 30 cm i højden målt ved skulderen. Den muskuløse krop gør, at den kan veje fra 8 til 14 kg. Der er således tale om en lille, men kompakt hund.

Dette temperament kan du forvente ved en fransk bulldog

En fransk bulldog er ikke kendt for at have et voldsomt temperament. Det er faktisk en hunderace, der er rigtig god som en familiehund, da den ikke har et voldsomt eller vrissende temperament. Nærmere tværtimod. Det er en hund, der er rigtig legesyg og morsom på samme tid. Desuden fungerer den rigtig godt sammen med andre mennesker og dyr. Denne hund er derfor også forholdsvis nem at opdrage, da den gerne vil bruge tid med sin ejer og den resterende familie.

Du skal dog være konsekvent med opdragelsen fra start. En fransk bulldog er nemlig rigtig god til at skrue op for charmen, hvis den ikke helt gør, hvad der bliver sagt. Det er derfor en god idé at lære den de gængse regler for en hund fra start, da det kan være svært at vænne den af med dårlige vaner senere hen. Når først du har opdraget og trænet den rigtigt, vil den være utrolig lydig og loyal over for familien, samtidig med at det er et sjovt og underholdende medlem af familien.

Så længe lever en fransk bulldog typisk

Man siger ofte, at jo mindre hunden er, jo længere lever den ofte. Selvom en fransk bulldog bevæger sig imellem at være en lille og en mellemstor hund, har denne hunderace typisk en levetid på 9 til 12 år. Dette skyldes, at der kan være flere helbredsmæssige udfordringer for en fransk bulldog, der kan påvirke dens levetid.

Dette kendetegner en fransk bulldog

En fransk bulldog er kendetegnet ved sin fantastiske glæde, som både udmunder i livsglæde og glæde over for sin menneskefamilie. Det er en rigtig charmehund, der kan tryllebinde næsten enhver, der kommer i nærheden af den. Den er kærlig og rimelig ukompliceret. En fransk bulldog elsker at blive kælet for og få opmærksomhed. Du vil desuden også opdage, at den gerne tager klovnerollen i familien, da den kan finde på mange sjove ting. De er bl.a. glade for at snakke, der langt fra minder om at gø. Det er charmerende og sjovt på samme tid. En fransk bulldog har ikke tendens til at gø, hvilket din nabo sikkert vil sætte pris på. Den egner sig derfor også særdeles godt som en byhund, hvor den ikke vil forstyrre de mange naboer, der kan være i en opgang.

Noget af det, der er specielt ved en fransk bulldog, er, at den ikke kan svømme. Det er vigtigt, du holder øje med den i nærheden af dybt vand. Det er primært dens korte ben, der er skyld i, at den ikke kan svømme. Derudover er den ikke god til at håndtere alt for høje og alt for lave temperaturer.

En fransk bulldogs behov for motion

En fransk bulldog har ikke behov for nær så meget motion, som andre hunderacer kan have. Der er flere forskellige helbredsmæssige udfordringer, der kan gøre det vanskeligt for en fransk bulldog at gå helt amok med motionen. Nogle korte gåture et par gange om dagen, er helt perfekt til at tilfredsstille en fransk bulldog. Den vil dog gerne lege og sætter pris på at få din opmærksomhed på den måde. Det er en god ting at være social med sin franske bulldog, da den er et meget socialt væsen. Du skal derfor tænke på at udfordre din franske bulldog mentalt fremfor fysisk.

Sådan skal du pleje en fransk bulldog

En fransk bulldog har en forholdsvis kort pels, der ikke kræver meget pleje. Du kan børste den et par gang om ugen for at fjerne løse hår. Evt. kan du gøre det efter behov, hvis pelsen har meget skidt på sig. Denne hunderace fælder hverken meget eller lidt. Den er meget gennemsnitlig, når det kommer til at fælde.

Franske bulldogs kan have en del rynker og hudfolder – specielt i hovedet. Det er vigtigt, at de bliver rengjort jævnligt. Dette kan gøres med en tør klud. Hvis det ikke bliver gjort, kan der danne sig betændelse i hudfolderne. Derudover skal ørerne tjekkes og rengøres hverdag.

Disse sygdomme kan en fransk bulldog blive udsat for

Der er desværre en del sygdomme, der er typiske for franske bulldogs. Generelt har de problemer med vejrtrækningen, hvilket skyldes hovedet og snudens form. Du vil derfor også ofte opleve, at en fransk bulldog snorker en del. Disse vejrtrækningsproblemer er også grunden til, at de ikke kan klare alt for meget fysisk aktivitet. De har simpelthen ikke luft til det. Det er forskelligt, i hvor høj grad en fransk bulldog er påvirket af vejrtrækningsproblemerne. Det er dog vigtigt, at du er meget opmærksom på det.

Udover vejrtrækningsproblemer er der også andre sygdomme, der kan forekomme ved franske bulldogs. De kan også få ledsygdomme, få problemer med ryggen eller øjnene. Denne race er især modtagelig over for at lide af cherry eye, som er, når en tårekirtel løsriver sig. Der kan forventes en del flere besøg ved dyrlægen med en fransk bulldog, da det er en god idé at blive undersøgt regelmæssigt.

Det vidste du ikke om franske bulldogs

Det er lidt uvist, præcis hvilke racer der lå til grund for fremavlingen af en fransk bulldog. Man mener, at det er startet i England, hvor man har taget udgangspunkt i en engelsk bulldog. Her ønskede man at avle en mindre udgave af den engelske bulldog. Den industrielle revolution gjorde, at den mindre udgave af den engelske bulldog endte i Frankrig, hvor man videreudviklede på racen til det, der i dag er en fransk bulldog.

Til at starte med har englænderne ikke været tilfredse med, at racenavnet skulle indeholde ordet ’fransk’, da det jo var englænderne, der startede det hele. Navnet er dog aldrig blevet ændret. Hunderacen er ikke særlig gammel. Den blev først rigtig anerkendt i slutningen af 1800-tallet.

En fransk bulldog er perfekt til dig, der…

Den franske bulldog har en masse skønne karakteristika, man hurtigt vil komme til at elske. Der er dog flere ting, man skal være opmærksom på som ejer, hvis man vil have en fransk bulldog. En fransk bulldog er perfekt til dig, hvis:

  • du gerne vil have en hund med en masse humør og charme
  • du ønsker en hund, der ikke kræver alt for meget motion
  • du gerne vil have en hund, der er perfekt som familiehund
  • du bor i byen og gerne vil have en hund
  • du vil have en hund, der ikke har tendens til at gø
  • du er indstillet på, at din hund kan kræve ekstra dyrlægebesøg
  • du gerne vil have en hund, der både er intelligent og kærlig.

Der kræves på nogle punkter en del af ejeren til en fransk bulldog, men denne hunderace vil med garanti give dig en masse glæde og sjove grin med på vejen. Hvis de ovenstående punkter er noget, du kan identificere dig med, vil du helt sikkert blive rigtig glad for en fransk bulldog.