Det skal du tænke over ved adoption af hund

Det skal du tænke over ved adoption af hund
Det skal du tænke over ved adoption af hund

Har du planer om at anskaffe dig en hund, og har du overvejet at adoptere den, er der her et par ting, der er gode at tænke over, inden du vælger at kaste dig ud i det. Det er en stor beslutning at få hund, og derfor skal du også være sikker på, at du gør det på den rette måde.

Nye gardiner? Besøg plisségardiner.com.

Hvor adopterer du fra?

For det første kan det være godt at tænke over, hvor du har tænkt dig at adoptere fra. Der er jo muligheder for både at adoptere hunde fra Danmark som fx fra Dyrenes Beskyttelse eller Dyreværnet, men du kan jo også adoptere fx gadehunde fra udlandet, som har brug for et bedre liv end det, de er stillet til udsigt lige nu.

Risikoen ved at adoptere fra gaden

Der kan dog også være en risiko forbundet med at adoptere en gadehund fra et sydeuropæisk eller østeuropæisk land, som mange danskere vælger at gøre. Du kan aldrig være helt sikker på, hvad de har med sig i bagagen, og derfor kan du nemt få en hund, der har været igennem meget, og som ikke er vant til at være hjemme hos en familie. Derudover kan du heller ikke være sikker på, hvad der kan være af medfølgende sygdomme, som kan ende med at få alvorlige konsekvenser for hunden. Så det skal du tænke over, inden du måske vælger en hund fra gaden.

Lever du op til kravene for adoption?

Så skal du også finde ud af, om du overhovedet lever op til kravene for at kunne adoptere en hund. Vælger du at adoptere fra et dansk internat, vil du opleve, at der kan være høje krav til dig. Det kan fx være et krav, at du tidligere har haft erfaring med lige netop den race af hund, som du kigger på, eller at du har erfaring med træning af hunde tidligere. Der kan endda komme inspektion af din bolig, så internatet er sikre på, at hunden kommer ud til et godt hjem.

At adoptere en hund skal være et seriøst valg

Sidst, men ikke mindst, skal du også være sikker på, at du gerne vil have en hund, og at det ikke bare er en sjov idé, som du lige skal prøve af. At få sig en hund er en forpligtelse, og det er dit ansvar at tage dig af den, når den kommer hjem til dig og bliver din. Den skal have det godt, og du skal ikke adoptere en hund for så at aflevere den tilbage et par måneder senere, når du er blevet træt af at gå ture med den.

Find forskellige typer af lamelgardiner her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.