Giv din hund en sund og næringsrig kost

Når man anskaffer en hund, er det vigtigt at sørge for, den får en sund og nærende kost. Hvis du også er nybagt hundeejer, så læs med her og få gode råd til din hunds kost, vi giver dig gode råd. Særligt hvis du anskaffer en hundehvalp er det vigtigt at have fokus på at komme godt fra start også med kosten.

Tidligere gav man blot sin hund, hvad der nu var til overs fra aftensmaden, eller man smurte den en leverpostejmad og skar ud ud i bidder, men i dag ved man langt mere om, hvad en hund har brug for for at kunne leve et godt og langt liv uden sygdomme og skavanker.

Kvalitet og pris følges ofte ad

Men hvilken hundefoder er den bedste? Der er mange typer hundefoder på markedet og til meget forskellige priser. Her kan man tage udgangspunkt i den velkendte talemåde om at pris og kvalitet følges ad. Når man køber en pose dyrt hundefoder, kan man regne med, at der er lagt mange timer i forskning og forsøg og brugt bedre råvarer end ved de billigste mærker.

Det er vigtigt for hundens sundhed, at den får en kost, der er korrekt sammensat i forhold til vitaminer, mineraler og ikke mindst fibre, der holder hundens mave igang. Derfor bør din hunds mad have lige så stor prioritet som din dine børns, for en hund er en del af familien og fortjener det bedste, ligesom familiens øvrige medlemmer. Det går altså ikke at spise sin pelsede ven af med en resterne fra tallerkenerne men i stedet give den et sundt og næringsrigt måltid fremstillet ud fra nyeste viden om hundes sundhed.

Hvor tit skal en hund have mad?

Vi mennesker spiser tre hovedmåltider om dagen og et eller flere mellemmåltider. Når det gælder hunde, siger man som tommelfingerregel, at en hvalp skal have mad tre til fire gange dagligt. Når hunden er vokset til, kan man skrue ned til to til tre gange om dagen, og når hunden er gammel kan to gange om dagen være tilstrækkeligt.

Det er dog forskelligt fra hund til hund, og her må man søge at finde en balance, således at hunden ikke går rundt og er sulten hele tiden men på den anden side heller ikke spiser mere, end den har godt af. Også hunde kan blive overvægtige og få livsstilssygdomme, og for at undgå dette bør man altså søge at tilpasse sin hunds kost, så den hverken får for lidt eller for meget og desuden er afstemt efter, hvor meget hunden rører sig.

Giv din hund en sund og næringsrig kost
Giv din hund en sund og næringsrig kost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.