5 ting du skal tænke på inden du køber hund

Går du med tanker om at købe din første hund, er der her nogle ting, du lige skal tænke over, inden du vælger at anskaffe dig en sød lille hundehvalp.

1 – En hund koster penge – også mere end bare købsprisen

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at det koster penge at have en hund. Det koster ikke kun det ene beløb, du skal betale ved anskaffelsen af hunden.

Den skal have foder, den skal have pleje, den skal være hygiejneprodukter. Du skal måske anskaffe en forsikring, der kan være dyrlægebesøg og meget andet undervejs, som kan koste penge. Så har du i forvejen et stramt budget, er det måske ikke det ideelle for dig.

2 – Allergier

Dernæst kan det være en god idé at undersøge, om der er nogen i husstanden, der har allergi for hunde.

Hvis I aldrig er blevet testet for allergier, og hvis I aldrig har haft hund før, er det ikke til at sige, om en af jer har allergi for hund. Og så ville det jo være en skam at få en hund, hvis en person i huset ikke kan tåle den.

3 – Plads

En hund skal også have plads. Det kan godt lade sig gøre at have en hund i en 1-værelses lejlighed, men for din egen skyld vil det være en god idé at have lidt mere plads omkring dig, så din hund kan få det samme.

Det kan også være rigtig godt at have en have, hvor den kan komme ud. Det er ikke et krav, men det kan alt sammen være gode ting at tage i mente, når du skal finde ud af, om du skal have en hund nu eller vente til et senere tidspunkt.

4 – Betingelser for din bolig

Hvis du bor til leje, er der med stor sandsynlighed også nogle regler for, om du må have hund, eller om du ikke må have hund, der hvor du bor. Der er som regel ret stramme regler for husdyr i lejeboliger.

Har du endnu ikke tjekket op på dette, er det en rigtig god idé at tjekke din lejekontrakt igennem, så du kan finde ud af, om du overhovedet må have hund der, eller om der er specifikke regler for, hvilken hund du må eje, mens du bor i det enkelte lejemål. I mange lejligheder må du nemlig ikke have kæledyr.

5 – Adoption eller avler?

Og sidst, men ikke mindst, skal du finde ud af, om du skal købe en hund fra en hundeavler, hvor du kan få en hvalp, eller om du har lyst til at hjælpe en stakkels sjæl til et bedre liv ved at adoptere en hund.

Har du mobildækning 3 mobil, kan du nemt gå på nettet og finde frem til både avlere og adoptionsbureauer, der kan hjælpe dig med at finde den perfekte hund til dig og din familie.

Disse punkter er bare nogle af de ting, der er gode at gå igennem, inden du vælger at få hund.

5 ting du skal tænke på inden du køber hund
5 ting du skal tænke på inden du køber hund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.