Hvad kræver det at have en stor hund?

kvinde med hund i favn

Alle hunde kræver tilpasset pleje, udstyr og foder. Man kan ikke skære alle typer af hunde over én kam. Store hunde kræver et andet liv, end små hunde. Nogle hunderacer har behov, som skal følges for, at de kan opretholde en god livskvalitet. Det er derfor vigtigt, at man ved hvad netop den hunderace, som man vil købe eller allerede har, kræver.

Mange hundeejere bliver desværre overrasket over, hvad det kræver at have en hund. Det er synd for hunden, da det i nogle tilfælde kan resultere i, at den bliver afleveret tilbage igen eller solgt. Det skaber utryghed og kan stresse hunden.

Herunder kan man læse, hvad det kræver at have en stor hund. Dette kan bruges som forberedelse inden køb, men også som inspiration, hvis man allerede har en stor hund.

Motion og bevægelse

Som sagt kan alle hunde ikke skæres over én kam, heller ikke de store hunde. Nogle store hunde kræver meget bevægelse og stimulering for at kunne holde sig sunde og raske. Her kan nævnes de forskellige typer af jagthunde og schæferhunde. De skal røre sig flere gange dagligt og kræver også hundetræning.

Der er også store hunde, som ikke tåler for meget motion, da de er i risiko for blandt andet hoftedysplasi. Her er det også vigtigt, at man er opmærksom, hvis man bor i et hus med trapper, da de heller ikke kan tåle megen trappegang.

Alle hunde har dog behov for daglig motion i større eller mindre grad. De bliver stressede og triste, hvis de ikke stimuleres på en måde, som passer til dem.

Udstyr og lejetøj

Store hunde kræver særlige seler og halsbånd, som passer til deres størrelse. Hvis man har en meget stor hund, kan det nogle gange være en udfordring at finde en størrelse, der passer. Der er dog flere steder, som har fokus på hundeudstyr til store hunde. Det er altid en god ide at tjekke en ekstra gang, når man køber udstyr til sin hund, om det er en størrelse, den kan passe.

Lejetøj til den store hund er ikke nødvendigvis anderledes end lejetøj til mindre hunde. Nogle hunderacer har dog et større jagtinstinkt end andre, hvilket man kan have i tankerne, når man vælger hundelegetøj. Store hunde har flere kræfter og deres lege kan være voldsommere. Legetøjet skal derfor kunne holde til lidt mere, end hvis det er legetøj til en chihuahua. Mest for ens egen skyld, så der ikke skal købes nyt hele tiden.

Det rette foder

En stor hund har brug for en fodertype, som passer til den. Nogle fodertyper kan bruges til alle slags hunde, mens andre er specifikke til enkelte racer eller hundetyper.

En hvalp skal også have foder, som egner sig særligt til hvalpe, da dette tager hensyn til udvikling af knogle, led og andet. Foder til voksne hunde tager hensyn til et højere aktivitetsniveau og en større krop. Det er også derfor, at det er vigtigt at vurdere hundens aktivitetsniveau, når man skal vælge foder. Vælger man foder til en meget aktiv hund, men at ens egen hund ikke har et naturligt højt aktivitetsniveau, kan den ende med at blive overvægtig. Modsat skal hunden selvfølgelig have den næring, som den har behov for.

Det vigtigste er at tænke over, om foderet passer til hundens størrelse, aktivitetsniveau og eventuelle særlige behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.